Last van hooikoorts?

Neem tijdig je voorzorgen!

Hou de komende periode de pollenkalender goed in de gaten en wapen jezelf met ani-allergische medicatie! 


Door contact met de bewuste pollen zoveel mogelijk te vermijden en tijdig te starten met anti-allergische medicatie kan je vervelende klachten zo goed mogelijk beperken en onder controle houden.

Zowel lokale preparaten (neussprays,oogdruppels) als tabletten zijn beschikbaar.


Vraag ons advies!

Wij denken graag mee na over welke eventuele behandelingsoptie voor jou het meest aangewezen is en kunnen je ook verderhelpen met een aantal praktische tips!

Enkele praktische tips en tricks!

1) Hou de hooikoortsberichten op radio of internet goed in de gaten. De ernst van je klachten hangt af van de stuifmeelconcentratie in de lucht. Hoe warmer en hoe winderiger het is, hoe hoger de stuifmeelconcentratie! Check: www.airallergy.be of www.pollennieuws.be

2) Houd ramen en deuren zo veel mogelijk gesloten op droge dagen met veel zon en wind. Zeker op het einde van de namiddag zijn de pollenconcentraties het hoogst. Wil je toch het huis graag verluchten? Doe dit dan ’s morgens of net na een regenbui. 

3) Houd ook de ramen van je auto zo veel mogelijk gesloten

4) Droog de was binnen. Wissel je buitenkledij of sportkledij ook niet in de slaapkamer.

5) Maai het gras niet zelf en blijf weg van plekken waar gras wordt gemaaid.

6) Buiten sporten doe je best ’s morgensvroeg of na een regenbui. Was je sportkledij onmiddellijk na het sporten. Pollen hechten zich goed aan bezwete kledij.

7) Heb je huisdieren? Was ze dan regelmatig om het stuifmeel uit hun vacht te verwijderen. 

8) Was of spoel je haar voor het slapengaan om stuifmeelkorrels te verwijderen.

9) Neem meubels en oppervlakken in huis regelmatig met een vochtige doek af. Stofzuig regelmatig, liefst met een stofzuiger met een goede filter.

10)  Vermijd kamerplanten en sierboeketten. Ook zij geven pollen af.

11) Allergieklachten? Probeer niet in de ogen te wrijven. Dit kan de symptomen verergeren of zelfs bijkomende infectie als gevolg hebben. Gebruik je contactlenzen? Laat deze dan best tijdelijk achterwege. Een (zonne)bril kan een extra barrière bieden voor de pollen. 

12) Start tijdig met medicatie en blijf deze correct nemen. Er bestaan ook verzorgingsproducten die mee kunnen helpen je klachten onder controle te houden. Vraag ons advies!