Medicatieschema

Medicatieschema

Een medicatieschema, wat is dat juist?

Een medicatieschema geeft een duidelijk overzicht van welke medicatie, in welke dosis, wanneer ingenomen wordt. Zo blijf je niet alleen zelf door de bomen het bos zien, maar zijn ook al jouw zorgverleners steeds op de hoogte. Dit is belangrijk om je behandeling te kunnen optimaliseren en het optreden van interacties tussen verschillende geneesmiddelen onderling te vermijden.

Neem je medicatieschema dus steeds mee bij een opname in het ziekenhuis, raadpleging bij een specialist of bezoek aan de wachtpost. Tip: maak een foto van je medicatieschema en bewaar deze in je smartphone. Zo heb je ook in onverwachte omstandigheden je schema bij de hand.

Naast de papieren versie die je steeds van ons mee krijgt, laden wij je schema ook op op je beveiligd patiëntenplatform. Zo kan je het zelf ook steeds digitaal raadplegen via 'Mijn gezondheid'.


Heb je zo nog geen handig overzicht? 

Spreek ons erover aan in de apotheek! Wij helpen je graag verder.

Minstens even belangrijk is het om je schema up-to-date te houden! Dit om vergissingen ten alle tijde te kunnen vermijden. Is er iets veranderd aan je medicatie-inname? Zijn er geneesmiddelen bijgekomen, weggevallen of veranderd van dosering? Laat het ons zeker weten, wij passen dit dan graag voor je aan!

Een juist en duidelijk overzicht van je medicatie, daar gaan we voor, in het belang van jouw gezondheid!